Loading...

Integrál tanácsadás

Rendszerszemléletű vagyok. Rendszerekben, folyamatokban és összefüggéseiben szemlélem a világot, integráltan. Ebben tudlak kísérni, ha szeretnéd.

Több perspektívából, összefüggő rendszerként ránézni magadra. Nem csak a belső, szubjektív megélésedre, hanem a mögöttes hiedelmeidre, mentális szokásaidra, hozott mintáidra, szociális-, munka- és egyéb mikrokörnyezeti hálódra, erőforrásaidra, szükségleteidre, karakterbéli mozgatórugóidra, attitűdödre, életfeladatodra, hivatásodra, életcélodra.

Az önismereti út számomra nem pusztán annak megismerése, hogy milyen „vagyok”, mik az erősségeim, gyengeségeim, határaim – bár ez is része. Sokkal inkább kérdések sorozata, mint hogy hogyan váltam ilyenné? Milyen helyzetben vagyok olyan, amilyennek hiszem magam és mikor nem annyira?

Milyenné válhatok? Hová fejlődhetek? Milyen számomra egy hiteles, jó élet? Hiszek a változásban, a fejlődésben. Mindazonáltal ez még az elfogadó, nyitott, megtartó közeg mellett sem mindig könnyű, fájdalom- és erőfeszítés mentes út.

„…Ez a jó élet – meggyőződésem szerint – nem a nyúlszívűeknek való. Szervesen tartalmazza a növekedési fájdalmat, amely azzal kapcsolatos, hogy a személy egyre inkább azonosul a saját lehetőségeivel. Azt is jelenti, hogy a személy beleveti magát az élet fő sodrába. Az emberrel kapcsolatban talán az a legizgalmasabb, hogy a bensőjében szabad ember a valakivé válás folyamatát választja jó életként.”

Carl Rogers

Nem hiszek a Balance-ban, az arra való törekvésben, hogy mindig mindent bele kell tuszkolnunk az életünkbe.  Abban hiszek, hogy mindenkinek egyéni az útja, a körülményei, az életeseményei, a karaktere, az életszakasz, amiben van, egyéni a puttonya és egyéni eszköztára van ehhez!

Egyedi és egyéni a jóllétünk jelentése ugyanúgy, ahogy Frankl szerint, az életcélunk is csak egyéni lehet. Az ehhez vezető út pedig – véleményem szerint – nem elsőként és kizárólag az egyensúlyok megtalálásában, hanem sokkal inkább a szűk keresztmetszetek feltárásában van. 

Saját önismereti utam 10+ éve kezdődött. Azóta járok egyéni ülésekre. Fontosnak tartom a saját tapasztalatot és fejlődést, többek között ez hitelesít és adja a keretet ahhoz, ameddig kísérni tudlak. Az elméleti/gyakorlati hátteret mindehhez számomra az Integrál Akadémián elsajátított ismereteken/ csoportélményeken felül még további elvégzett képzések és csoportélmények adják, úgymint Gánti Bence által vezetett körvezetői képzés, Martin Ucik által vezetett Integral Relationship Facilitator Training, Bruce Lipton által propagált PSYCH-K facilitátor képzés, illetve Vizinger Erzsébet által vezetett Fókusztréner képző egy éves önismereti fókusz csoportja.

Kapcsolatfelvétel

Küldés

Telefon
+36 30 338 3698
LinkedIn
LinkedIn profilom megtekintése
Email cím